Beren Kesinlikle Aşkı Memnu'da Daha Başarılı!

on 10/16/2011

Beren Saat'i Kanal D'nin gündüz kuşağında Aşk-ı Memnû'un tekrarında, akşam da Fatmagül'ün Suçu Ne dizisinde izliyoruz. Sizce hangisinde daha başarılı?

Beren Saat hem çok güzel, hem de iyi bir oyuncu. Dizilere de, sinema filmlerine de yakışıyor. Oyunculukta henüz altı yedi yıllık bir geçmişi olsa da; yeteneği, doğru projeler içinde yer alması ve hemen hiçbir konuda kimseyle polemiğe girmeyen tavrıyla, her geçen gün biraz daha yerini sağlamlaştırıyor.

"Bihter" rolünde; önce masum, sonra şımarık ve biraz da küstah, en sonunda da hırsıyla çevresindeki herkese ama en çok da kendine zarar veren genç bir kadını, gayet başarılı bir şekilde canlandırmıştı ve çok inandırıcıydı.

Aşk-ı Memnû'un bitiminden çok kısa bir süre sonra, şu an canlandırdığı "Fatmagül" karakterinin o çekingen, çocuksu, zavallı ve mağdur halini nasıl oynayacak diye herkes merak etmişti.
Dizinin ilk sezonunda aslında çok başarılıydı Beren Saat… Rolünü iyi oynadığı için de, Bihter'i kısa sürede unutturdu.

Fakat bu sezon için aynı şeyi söylemek mümkün değil… Bir şey oldu Beren Saat'in oyununa… İnandırıcılığını yitirdi sanki… İlk sezonda, Fatmagül'deki o çocuksuluğu, masumiyeti izleyiciye gayet güzel aktarabildiği halde, özellikle son bölümlerde bunu yapamıyor.

Bu işe yeni başlayan, acemi oyuncuların düştüğü bir hataya düşerek, sesini gereksiz yere incelterek, boş bakarak, tabiri caizse fazla ..mıy….mıy konuşarak bu masumiyet duygusunu vermeye çalışıyor. Zaman zaman da, bu ses tonunu devam ettiremeyip kendi sesine dönüyor ki, işte o zaman sanıyorsunuz Bihter yanınızda ve geçmişten çıkıp gelmiş…

Dizinin başlarında böyle olup sonradan düzelseydi, rolü zamanla oturttu diyecektim de, tersi olunca garibime gidiyor.. Beren Saat'in, bu sezon değişik bir oyunculuk tekniği denemeye çalıştığını veya yanlış yönlendirildiğini düşünüyorum. Belki de bambaşka bir sebebi var ama bu sebep her ne ise, Beren Saat dikkat etmeli… Oyununda gözle görülür bir düşüş var… Yazık olacak diye üzülüyorum çünkü gerçekten çok yetenekli…

Sabah

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger templates