Paris Hilton'u giydirmek, Bihter'i giydirmekten daha önemli değil!

on 10/01/2011


Elif Cığızoğlu, son yılların başarılı tasarımcılarından biri. 'Aşk-ı Memnu' dizisi için hazırladığı kıyafetlerle adından söz ettirdi; atölyesi özel tasarım isteyenlerle doldu taştı. Şimdi de Fabrika'yı teslim aldı.
AYSUN ÖZ KAŞİ
Marka tasarımcı işbirliklerine bir örnek de Fabrika'dan. 'Aşk-ı Memnu' dizisinde Bihter ve Firdevs karakterini giydiren tasarımcı Elif Cığızoğlu, artık Fabrika'nın kadın koleksiyonlarını hazırlıyor.
Markayı daha da gençleştirmeyi hedefleyen genç tasarımcı, alıştığımız Fabrika renklerinin dışında kullandığı canlı renklerle, gençleşmenin ilk sinyallerini veriyor.
Üstelik bunun daha bir başlangıç olduğunu da büyük bir heyecanla anlatıyor: 'Ben kış koleksiyonu hazırlandıktan sonra ekibe dahil oldum ancak yine de değişimi göstermek için önemli dokunuşlarda bulundum. Önümüzdeki yaz değişimi daha çok hissedeceksiniz ama bu sezon da fabrikayı epey değiştirdik aslında. Eski halinden çok çok farklı. Yazı da patlatmak istiyoruz. Tercihimiz daha dinamik, daha renkli, daha modelli, daha kuplu bir koleksiyon hazırlamak.'
Gençleşmek ve trendleri daha yakından takip etmek amacıyla Elif Cığızoğlu'nun kapısını çalan Fabrika, ne istediğini anlatmadan tasarımcıdan yeni bir koleksiyon hazırlamasını istemiş. Yeni bir Fabrika dili oluşturmak amacıyla yola çıkan Cığızoğlu da tamamen özgür olarak çıktığı yolda hayli etkileyici ve renkli bir koleksiyonla şimdi vitrinlerde Fabrika müşterilerini selamlıyor.
Özellikle camel rengi bir pelerin var ki pembe astarıyla daha reyona gelmeden fanları bile oluşmuş. Biri de benim, orası kesin.
PARİS'i DE GİYDİRDİ
Cığızoğlu'nun Fabrika'da yaptığı en önemli değişim, eskiden tek bir müşteri kitlesine hitap eden markanın hedef kitlesini genişletmek. Bir yandan küt formlarda giyinmeyi sevene hitap ederken diğer yandan frapan bir kadına, çocuksu bir tarzı benimseyenlere hitap ettiği gibi daha tasarım kokan detayları sevenlere de sesleniyor.  Bu konudaki düsturu giyerken eğlendiren tasarımlar yapmak.
Aşk-ı Memnu ile birden ünlenen tasarımcıya, Fabrika için hazırladığınız koleksiyonu Aşk-ı Memnu'da kime giydirirdiniz diye soruyorum. 'Dizide Bihter'e giydirirdim. Ama gerçek yaşamda Nebahat Çehre giyer.' Ayrıca Belçim Erdoğan'ın da tarzı itibariyle markayı tercih edebilecek bir diğer ünlü olarak ismini veriyor.
Elif Cığızoğlu, geçtiğimiz hafta kendi ayakkabılarının tanıtımı için İstanbul'a gelen Paris Hilton'u da giydirdi. Katıldığı partide Cığızoğlu'nun tasarladığı kırmızı biyelerden oluşan etnik tarzlardaki  elbiseyi giyen Hilton, kendi bloğundan teşekkürlerini sunmuş ve Cığızoğlu'nun çok yetenekli bir tasarımcı olduğunu da belirmiş.
Paris Hilton tasarımcının önümüzdeki yaz için hazırladığı üç parçalık koleksiyonundan tercih yapmış, 'Önce Hilton'un giyip giymeyeceğinin belli olmadığını söylediler. Ancak sonra büyük bir keyifle giydiğini gördük. O kadar tasarımcı arasından beni tercih etmiş olması ve bizim Avrupa standartlarında tasarım yaptığımızın bir göstergesi olması açısından güzel ancak bu Nebahat Çehre ya da Beren Saat'i giydirmekten çok da büyük bir olay değil' diyor.
DİŞİ ELBİSE SEVİYORUZ
New York'ta Donna Karan'da çalışan, Türkiye'ye geldikten sonra Hakan Yıldırım'a bir süre yardım eden Elif Cığızoğlu, son dönemin aranan haute couture tasarımcılarından. Ağırlıklı olarak kilise ve sinagog düğünleri için kostüm hazırlayan tasarımcı 'Her düğüne ve davete elbise diktirdikleri için her seferinde başka bir tasarım istiyorlar, bu da benim tasarım gücümü daha artırıyor' diyor.
Türk kadınının hatlarını ortaya çıkaran dişi tasarımları sevdiğini de söylüyor: 'Türk kadını seksi olmayı seviyor ama burada dekolteyi kastetmiyorum. Vücuda oturan, hatlarını ortaya çıkaran modeli tercih ediyor. Ve şunu söylemeliyim ki Türk kadını gerçekten güzel giyiniyor'

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger templates